A legjobb lego készlet amit vettem

A City-sorozaton belül mindig is hatalmas népszerűségnek örvendett a LEGO tűzoltóállomás, amelyből már nem is egy szett jelent meg az évek során. A legelső változatot még egészen régen, 1978-ban dobta piacra a dán székhelyű vállalat, azóta pedig újra és újra visszatért az építmény a kínálatba. Nem sokkal később, három évvel az eredeti után megérkezett a második LEGO tűzoltóállomás, amely valamivel több építőelemet tartalmazott az elődhöz képest. Ám nem ez volt az egyetlen friss tartalom, hiszen az megújult épület már felgördülő garázsajtóval is rendelkezett.

A téma a későbbiekben is közkedvelt volt, így még a 2000-es évek elején is érkeztek új szettek. A 6478-as azonosító számmal ellátott változat négy minifigurát és 231 építőelemet rejtett magában, emellett pedig három járművel is szórakozhattak azok, akik megvásárolták. A következő variációra egészen 2005-ig kellett várni, amely egy viszonylag kisebb építménynek számított, hiszem mindössze 260 építőelemet és három karaktert tartalmazott, ellenben számos kiegészítő megtalálható volt benne. A tűzoltóautókat kedvelő gyerekeknek nagy kedvence volt a 2007-ben megjelent LEGO tűzoltóállomás, amely két ilyen járgányt is rejtett magában. A gépekbe négy minifigura is bepattanhatott, amelyek szintén a készlethez tartoztak. Ennél méretre valamivel nagyobb volt 2010-ben megjelent variáció, amely ezzel együtt drágábban is került piacra.

A LEGJOBB LEGO KÉSZLET

A LEGJOBB LEGO KÉSZLET

A legfrissebb LEGO tűzoltóállomás készlet a 60004-es azonosító számot viseli, amely egyben a legnagyobb is. A méretes építményen kívül egy tűzoltóautó, egy furgon és egy helikopter is színesíti a 752 építőelemes kínálatot. A dobozban továbbá megtalálható öt minifigura és egy kutya, így még az állatbarátokra is vár egy kellemes meglepetés.