Kéne egy tetkó

Tudtad, hogy a tetoválás elképesztően régi múltra tekint vissza? Persze főként ma hallunk róla a legtöbbet, számtalan kultúrában jelen volt az évszázadok során. A legrégebbi ismert bizonyítékra Dél-Afrikában leltek rá, létrejöttére pedig több ezer évvel Krisztus születése előtt került sor. A világ minden táján léteztek olyan törzsek, amelyek az arcukat tetoválták, számos helyen pedig ma is találni ilyen közösségeket. A testfestések emellett igen népszerűek voltak bizonyos csoportok köreiben például Kínában, Új-Zélandon és Dél-Amerikában. Legendák szerint a mai modern tetoválás alapjai az 1700-as években kezdtek el kialakulni, méghozzá tengeri utazások során.

Kéne 1 tetoválás

Nyugaton igazán népszerűvé az 1970-es évek végén vált a testfestés, nemtől és kortól függetlenül egyre többen varrattak magukra valamilyen tetoválást. Ahogy telnek az évek, úgy kezd el érdeklődni iránta egyre több ember, ezzel együtt pedig az erre specializálódott szalonok száma is folyamatosan nő, köztük Magyarországon is.
Főleg a fővárosban, de akár már vidéken is temérdek olyan emberre lehet találni, aki foglalkozik tetoválás készítésével. Persze épp úgy, mint bármelyik területen, itt is találni jobb és rosszabb specialistákat egyaránt, épp ezért nagyon oda kell figyelni, hogy kit választunk. A tetoválás elvégre egy egész életre szól, és ha nem sikerül elképzeléseink szerint, az bizonyos esetekben nem csak minket, hanem a környezetünkben élőket is zavarhatja. Mielőtt eldönti az ember, hol varrat magára tetoválást, érdemes több helyet is megnézni, és lehetőleg beszélni a szalon tulajdonosaival. Online is nézelődhetsz a http://www.menstattooideas.net weboldalon.